Ambalajın özellikleri nelerdir?
Paketleme özellikleri: Paketleme malzemesi ürünün çekiciliğini artıracak ve kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmalıdır. Geri dönüştürülebilir olmalı ve kalitesi besin kayıplarını minimum düzeyde yansıtmalıdır. Daha fazla makale… •13 Kasım 2017
Ambalaj malzemeleri nelerdir?
Ambalaj malzemeleri ürünleri korumak, taşımak ve depolamak için kullanılan malzemelerdir. Ambalaj malzemeleri genellikle karton kutular, plastik torbalar, streç filmler, balonlu naylon, köpükler, kağıt torbalar, metal kutular, cam şişeler gibi farklı malzemelerden oluşur.
Ambalajın üzerinde neler olmalı?
İlgili yönetmeliğe göre sağlıklı gıda tüketimi için gıda ambalajında bulunması gereken bilgiler şunlardır: Ürün adı, Ürün içeriği, Ürünün net miktarı, Üretici firmanın adı ve net adresi, Üretim yeri, Seri numarası veya parti numarası, Üretim onay tarihi, İthalat kontrol sertifikası tarihi, Daha fazla makale…•28 Şubat 2018
Ambalaj türleri nelerdir?
En yaygın kullanılan ambalaj türleri; cam, metal, karton, plastik ve kağıt ambalajlardır. Her ambalaj türünün kendine özgü avantajları vardır. Örneğin, cam ambalaj kimyasal saldırıya dayanıklıdır ve geri dönüştürülebilir. Metal ambalaj dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Ürünün temel özellikleri nelerdir?
Ürünün sahip olabileceği fiziksel özellikler; şekil, renk, boyut, doku, ağırlık, malzeme, koku vb. olarak sıralanabilir. Ürünlerin tasarımından boyutuna, ağırlığına kadar çeşitli özellikleri, pazarlama iletişimlerinde kullanılabilecek benzersiz faydalar, kalite algısı ve çekicilik gibi unsurlar yaratır.
Ambalajın fonksiyonları nelerdir?
Ürünlerin ambalajlanması; koruma, depolama, taşıma, dağıtma, saklama, satma, iletişim kurma, bilgilendirme, sergileme ve kullanıma hazırlama işlevlerini yerine getiren koordineli bir sistem olarak tanımlanabilir. Ambalajın tüm bu işlevleri göz önüne alındığında multidisipliner bir yapıya sahip olduğu görülebilir.
Ambalaj hammaddeleri nelerdir?
Endüstride ambalaj malzemesi olarak kullanılan başlıca filmler: polietilen (PE, LDPE, MDPE, HDPE), polipropilen (CPP, OPP, MOPP, BOPP, metalize filmler), poliamid, polivinil klorür (PVC), poliviniliden klorür (PVDC), polietilen tereftalat (PET)’tır.
Ambalajlama yöntemleri nelerdir?
Başlıca gıda ambalaj çeşitleri; cam ambalaj, vakum ambalaj, aseptik ambalaj, plastik ambalaj, teneke ambalaj, karton ambalaj, ahşap ambalaj, dayanıklı ambalaj, dondurma ambalajı, metal ambalaj, lamine ambalaj ve meyve suyu ambalajıdır.
Ambalajın anlamı nedir?
Ambalajın içindeki ürünü koruyan, en temiz ve güvenilir koşullarda tarafınıza ulaşmasını sağlayan, taşıma ve depolama kolaylığı sağlayan değerli bir malzemedir.
Ambalajın hammaddesi nedir?
Karton bazlı ambalaj malzemelerinin ana hammaddesi kağıttır. Kağıt, karton kadar kolay işlenebilir. Günümüzde üretilen kağıtlar arasında çok çeşitli ambalaj kağıtları üretilmektedir. Kağıt ve kartondan yapılan ambalajlar en ekonomik ambalaj türlerinden biridir.
Ambalajın önemi nedir?
Kısaca ambalaj, içerdiği ürünün korunmasıdır. Ürünü darbe, nem ve hasar gibi fiziksel etkilerden korur. Ambalaj, ürünün tüketiciye en ekonomik şekilde ulaşmasını sağlar ve depolamayı kolaylaştırır. Bir diğer önemli görevi ise tüketicinin içindeki bilgileri kolayca seçip kullanabilmesini sağlamaktır.
Ürün alırken ambalajın üzerindeki hangi bilgilere dikkat ediyorsunuz?
Ürünün ambalajı üzerindeki son kullanma tarihi, tavsiye edilen tüketim tarihi ve raf ömrü dikkatlice okunmalıdır. Bozulmuş, kokulu, ambalajı ürünün hasar göreceği şekilde hasar görmüş veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler piyasaya arz edilmemeli veya satışa veya tüketime sunulmamalıdır.
Ambalaj malzeme nedir?
Ambalaj, içerdiği malzeme veya ürünün temiz ve güvenli bir şekilde saklanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan malzemedir. Kullanılan hammaddeye bağlı olarak; ahşap, plastik, kağıt, metal, cam ve esnek olmak üzere farklı türleri vardır.
Ambalajlama esasları nelerdir?
AMBALAJIN GENEL PRENSİPLERİ Gereksiz maliyetlerden kaçınma ilkesi. Paketlemenin uygunluğu ilkesi, doldurma maliyetleri
Ambalaj işi nedir?
“Ambalajlama ve paketlemeden kim sorumludur?” sorusunun cevabı “Ürünlerin son halinde olmasını sağlayan ve kullanıcıya ve tüketiciye ulaşmadan önce ambalajlanmasından sorumlu olan kişi” şeklinde verilebilir. Ürünler ambalaj yöneticisi tarafından belirlenen ambalajlama yöntemleri kullanılarak paketlenir ve son halini alır.
Plastiğin özellikleri nelerdir?
Plastikler, sağlam, hafif, işlenmesi kolay ve hijyenik olan, istenilen renk verilebilen, kullanım yerine göre mekanik özellikleri iyileştirilebilen, normal sıcaklıklarda katı halde bulunan, sıcaklık ve basınç kullanılarak mekanik ve kimyasal yöntemlerle kalıplanıp şekillendirilebilen organik polimer malzemelerdir.
Ambalajın sağladığı faydalar nelerdir?
Paketlemenin avantajları: Paketleme ürünü bozulmadan korur. Paketleme güvenliği sağlar.
Ambalaj neye denir?
Ambalaj, ürünlerin tüketiciye ulaştırılması sırasında taşınması, korunması, depolanması ve satışı için kullanılan herhangi bir malzemeden yapılmış ürünü ifade eder.
Ürün alırken ambalajın üzerindeki hangi bilgileri dikkat ediyoruz?
Ürünün ambalajı üzerindeki son kullanma tarihi, tavsiye edilen tüketim tarihi ve raf ömrü dikkatlice okunmalıdır. Bozulmuş, kokulu, ambalajı ürünün hasar göreceği şekilde hasar görmüş veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler piyasaya arz edilmemeli veya satışa veya tüketime sunulmamalıdır.