İçeriğe geç

Alkol yoksunluğunun ilk belirtisi nedir

Alkol Yoksunluğu: İlk Belirtileri ve Tedavisi

Alkol yoksunluğu kronik alkol kullanımının sonuçlarından biridir. Alkol yoksunluğu çoğunlukla alkol kullanım bozukluğu (Alkol Kullanım Bozukluğu, AKB) olan kişilerde görülür. Alkol yoksunluğu semptomları çoğunlukla kronik alkol kullanımının kesilmesi sonrası ortaya çıkar.

Alkol Yoksunluğu Belirtileri

Alkol yoksunluğu belirtileri arasında huzursuzluk, titreme, konuşma bozuklukları, ansızın yükselen kan basıncı, ataksi (koordinasyon bozuklukları) ve hafıza kaybı bulunur. Alkol yoksunluğu belirtileri ayrıca hastalık hissi ve amaçsız hareketler ile birlikte ortaya çıkabilir.

Alkol Yoksunluğu Tedavisi

Alkol yoksunluğu tedavisinde ilaca dayalı ve psikolojik yaklaşımlar kullanılır. İlaca dayalı tedavide benzodiasepinler (BDZ) gibi sedatifler kullanılır. BDZ aynı zamanda alkol kullanımını engellemek için de kullanılabilir. Psikolojik yaklaşım ise psikiyatrik tedavi ve psikoterapi gibi yaklaşımlardan oluşur. Psikiyatrik tedavi, alkol yoksunluğu ile birlikte geçirilen psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisini içerirken, psikoterapi ise alkol kullanımının önlenmesi ve alkol yoksunluğu semptomlarının üstesinden gelinmesini amaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir